Meubels in opdracht

meubels opdracht, maatwerkmeubelenMeubels in opdracht

Stel, u besluit om bij Meubelatelier Allerhanden één  of meer meubels in opdracht te laten maken.
Dan zal Wim Mulder de grootst mogelijke zorg besteden aan het ontwerpen en vervaardigen van de door u gewenste meubels. Tijdens het vervaardigen van uw meubels opdracht en tijdens de dagen, waarop een expositie plaatsvindt, is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen in zijn werkplaats.
 

Meubels op maat en naar uw wens

In dit beginstadium moet uw meubels opdracht nog wel worden ontworpen. U heeft misschien wel een vaag beeld voor ogen, maar dit moet eerst nog een concrete vorm gaan krijgen. Daarom praat Wim alle uitgangspunten, wensen en ideeën grondig met u door. Hij is gewend u daarbij het hemd van uw lijf te vragen, met onderstaand:
 

Vragenlijstje

 • waar moet het meubel bij passen in uw interieur?
 • waarvoor wilt u het meubel gaan gebruiken?
 • welke afmetingen moet uw meubel hebben?
 • welke stijlsmaak hebt u?
 • welk type vormgeving wilt u, natuurvorm, minimaal design, uitbundig, bont?meubels opdracht, liturgische eenheid
 • moet het meubel een moderne of juist een klassieke uitstraling hebben?
 • welke houtsoort heeft uw voorkeur?
 • wilt u nog andere materialen laten combineren met het hout?
 • welke kleur wilt u, transparant of dekkend?
 • hoe zwaar moeten de afrondingen worden?
 • Welke zijn de zwakke en welke de sterke kanten van uw interieur?, etc.

Met fotoboeken, houtmonsters, toonzaalmodellen en ontwerpschetsen geeft Wim u een nog beter beeld van het nog te vervaardigen meubelstuk.

meubels opdracht, vakkenkast

Meubelen op Maat

In veel gevallen zal uw “meubels opdracht” aan speciale maatwensen moeten voldoen. Dat vraagt om een tweede vragenlijstje. Vooral bij wandmeubelen is het belangrijk van tevoren te overdenken, wat er in opgeborgen moet kunnen worden. Hierbij speelt behalve de breedte- en hoogtemaat ook de dieptemaat nog een belangrijke rol.

Al jarenlang voert Wim Mulder de SEDES stoelenserie. SEDES is een stoel met een ergonomisch zitcomfort, die vervaardigd wordt in overeenstemming met uw persoonlijke maten. SEDES is daardoor zowel een eigen ontwerp als een meubel opdracht geworden. Bij de SEDES stoelen moet Wim dus met nog een derde vragenlijstje bij u aankomen.

Het is  belangrijk dat de drie maten:  1. zithoogte,  2. zitdiepte,   3. afstand armleuning tot zitting, nauwkeurig worden afgestemd op uw lichaamsmaten.

Ook uw SEDES behoort dus tot de categorie “meubelen op maat”. Alvorens u aan Wim de opdracht geeft tot het maken van een SEDES, zal hij eerst een aanwezig toonzaalmodel vernuftig ombouwen tot een perfect passend stoel, om u al enigszins te laten voelen, hoe uw toekomstige SEDES straks zal gaan worden.